Képzési lehetőség

2017. augusztus 15.
Tisztelt Érdeklődő!

Vízkútfúró szakképesítést csak szakirányú iskola (mélyfúró szakiskola pl. Nagykanizsa), illetve OKJ-s képzés (korábban Vincotte Akadémia) elvégzésével kaphat, viszont a vízkútfúró szakképzést 2013. szeptemberétől törölték az Országos Képzési Jegyzékből.

A szakképesítés hiányában a kútépítési munka végzéséhez szükséges a szakirányú felsőfokú végzettség és a kútkivitelezési gyakorlat egyidejű igazolása is.

Azt tanácsoljuk, végezze el a Vincotte Akadémia vízkútfúró tanfolyamát, ahol a kútkivitelezés gyakorlati oktatására is sor kerül. Gyakorlati hozzáértése így hivatalos, mégha jelenleg nem is OKJ-s számmal rendelkező tanfolyam elvégzése által kerül igazolásra.

Attól kezdve kútépítési munkái során a szakirányú iskolai végzettségét igazoló okiratokat (mérnöki és szakmérnöki diploma), és a vízkútfúró oklevelet kell csatolnia, bemutatnia.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


A 12/2008 KvVM rendelet (a környezetvédelmi és vízügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról) vízkútfúrókra vonatkozó része letölthető innen.
A teljes 12/2008 KvVM rendelet letölthető innen.
A rendelettel kapcsolatos további információk a KvVM honlapján érhetők el.

Vízkútfúró képzés Budapesten
(az egyesület tagjainak további 10% kedvezmény jár az előjelentkezési kedvezményen túl)

Vízkútfúró képzés Várpalotán

"A vízkútfúrással kapcsolatos tudnivalók" c. kiadvány letölthető ide kattintva.