GWE-BUDAFILTER Kft. 2422 Mezőfalva, Páskom rét 1.
+36 25 242-961 E-mail

Tevékenységi kör:

A Magyar kútfúrási, vízbeszerzési piacon meghatározó szerepet tölt be a Mezőfalva településen 1990 óta működő gyártó-feldolgozó üzem.

Az Aqua Filter Kft 1989-es megalapításától a kútfúrásokhoz használatos PVC-U kút béléscsövek és hagyományos réselt szűrők német szabvány szerinti gyártásával és a világon egyedi magyar szabadalommal rendelkező rozsdamentes-pálcavázas elemes szűrők gyártásával foglalkozott 1993-ig.
A Budafilter-94. Kft. 1994-ben jött létre magyarországi magánszemélyek alapításával. A vállalkozás vette át az Aqua Filter Kft kútépítési anyag gyártását, majd a folyamatos műszaki fejlesztések eredményeképpen bővítette termékválasztékát a saját fejlesztésű PVC-U tekercselt szűrőkkel. A termékek komplett rendszert alkotva kapcsolódtak egymáshoz és a kiegészítő elemekhez, így pl. a kútfejhez, a központosítókhoz, beeresztőkhöz, végelzárókhoz.
A Budafilter-94 Kft. kifejlesztett egy THERMO PRESS fantázianevű háztartási készüléket, mely alkalmas 0,5-2,5 literes, Magyarországon forgalomba hozott PET palackok 95 %-nak zsugorítására. Zsugorítás során a PET palackok az eredeti térfogatuk 1/12 részére zsugorodnak össze hő hatására, ezáltal könnyebben kezelhetővé, szelektív gyűjtésre és újrahasznosításra alkalmassá válnak.
A GWE Budafilter Kft 2009. május 1-jén kezdte meg tevékenységét a mezőfalvi telephelyen, és a német testvércégeknél gyártott termékekkel bővíteni tudta termékpalettáját. Új termékkörök is bevezetésre kerültek, mint az alternatív energia hasznosítás körébe tartozó geotermikus szonda rendszerek és tartozékaik, szivattyú rendszerek, melyek magukba foglalja a búvárszivattyúktól a szennyvíz átemelő szivattyúkig terjedő teljes skálát.
2011-ben — az új PVC-csőgyártó gépsorunk beüzemelése után — a 300 kg/óra gyártási kapacitásról 550 kg/órára nőtt a feldolgozható PVC mennyisége.

A társaság termékeit a magyarországi piacokon kívül több európai országban is ismerik és vásárolják:

  • Németország
  • Románia
  • Horvátország
  • Szlovénia
  • Szerbia
  • Spanyolország

A tulajdonosok legfőbb célja, hogy társaságunk, a GWE Budafilter Kft. az elkövetkező 5 éven belül a Dél-, Dél-kelet Európa kútépítési és geotermikus centrumává váljon.

 

További információkat honlapunkon talál: http://www.budafilter.hu